Conclusie

In de Andalusië kan je gerust een maand rondtrekken er is zo veel te zien, vooral voor mensen die veel van cultuur en natuur houden. eigenlijk naar 6 dagen heb je te weinig gezien van Andalusië dus je moet echt voor een langere tijd heen gaan dan zie je zoveel mooie dingen. Als je een rond ries wilt maken huur dan wel een auto en ga niet elke keer met de bus. Ook al is er in de Andalusië goed openbaar vervoer, maar het kost wel heel veel tijd als je met de bus gaat.

Ik raad iedereen aan om een keer naar Andalusië te gaan, ook al hou je niet echt van cultuur het is allemaal heel mooi om te zien.

Accomodaties

In de Andalusië zijn veel verschillende accomodaties je kunt er grote villa's huren en appartement voor een langere tijd de sterren variëren van 1 ster tot 4 sterren. De meeste mensen maken gebruik van een hotel, en een appartement omdat je in Andalusië goed kunt eten. Er zijn een aantal campings te vinden maar niet erg veel.


.

Doelgroep

De doelgroep in de Andalusië is heel verschillend. Aan de Costa's is de doelgroep meer gezinnen met kinderen en 2 verdieners. En in de binnenlanden omdat er in de Andalusië veel cultuur is te vinden zie je ook wel 50+ ers.

Budget

Het budget is heel verschillend want in de Andalusië is het hetzelfde als in andere regio's van Spanje maar als je naar Marbella wilt daar moet je wel een groter budget voor hebben, want daar is alles veel duurder dan in andere regio's


Grens-, en Gezondheidsbepaling

Reisdocumenten

voor de Andalusië heb je een geldige identiteitsbewijs of een paspoort, die moet je ook altijd bij je hebben als je wordt aangehouden door de politie dat je het kan laten zien. Als je verblijf langer is dan 3 maanden moet je een Spaans sofienummer aanvragen.

Gezondheidsbepalingen

Voor Spanje heb je geen vaccinaties nodig. Zorg wel dat je geen water uit de kraan drink meer daarover kun je lezen bij Drinkwater.

.

Natuur

Andalusië heeft 26 beschermde natuurgebieden waar nog diverse met uitsterven bedreigde diersoorten leven. De Sierra Nevada is een gebergte in de Andalusië. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans. de Sierre Nevada heeft 16 bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa.

Cultuur

In Andalusië zijn veel musea's te vinden. Als thuisland van kunstenaars als Velazques, Murillo en Picasso is er veel te vinden van schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen en archeologische vondsten deze kun je vinden in de kastelen, kloosters, paleizen en kerken. De oude Arena's van Spanje zijn ook heel indrukwekkend en er vinden ook nog stieren gevechten plaats. In Andalusië zijn ook veel gebouwen, kloosters, paleisen, forten en kastelen in de islamitische stijl, de Renaissance stijl en de Barok van Spanje. Maak ook zeker een bezoekje aan het Ruta de los Pueblos Blancos (Witten dorpen) dat is zeker de moeite waard het is daar echt heel mooi.

Betalingsmogelijkheden

In heel Andalusië kan je betalen met de Euro. Er zijn overal pinautomaten aanwezig je kunt er pinnen als je een Europas of Wereldpas hebt.

.

Vermaak

Excursies

Druipsteengrot van Nerja
Nerja's druipsteengrot is 20.000 jaar oud en behoort tot de mooiste druipsteengrotten van de wereld. De grot is verdeeld in drie zalen: 'Cascaldas', 'de los Fantarmas' en de 'los Cataclismos'. Gigantische stalagmieten en stalactieten, een waterval en vele prehistorische grotschilderingen zijn de hoogtepunten van de grot.

Gibraltar Tour
Gibraltar is een kleine Britse kolonie in het zuidelijkst punt van het Iberische Schiereiland. Met een minibus wordt er onder begeleiding van een lokale gids door Gibraltar gereden. Het nieuwe en oude stadsgedeelte en de St. Michaels grot zijn een aantal voorbeelden van wat er tijdens de excursie bezocht wordt.


Sport

Er is genoeg te doen voor de sporters er zijn veel golfbanen te vinden. De meeste badplaatsen en sommige accommodaties beschikken over tennisbanen en fitnesscentra. Op de meeste stranden hebben ze verschillende watersportfaciliteiten zoals jetski's, bananenboten, waterfietsen en kano's. En in de bergen kun je bergbeklimmen en wandelen.

Duiken
De zee bij de Andalusië is zeer geschikt om de duiken. De zee bij Gibraltar is heel mooi om te duiken omdat er veel scheepwrakken liggen. Ook bij Cabo de Gato (bij Almeria) Almuñecar kan je heel fijn duiken.

Ontspanning

In de Andalusië zijn genoeg Waterpretparken te vinden in Mijas, Torremolinos en in Estepona.
In Sevilla is een thema Attractie park te vinden Isla Mágica. En attractie park Tivolli in Arroyo de la Miel.


.

Andalusië

Klimaat en Reisseizoen

Andalusië is een van de warmste plaatsen van Europa. Je kunt daarom in de winter maanden kun je daar een fijne vakantie hebben. De beste maanden voor te reisen naar de Andalusië van Juni tot September




hier ziet u een overzicht van het klimaat in de Andalusië.



De Andalusië heeft een gematigd Middellands Zee klimaatmet hete en droge zomers. Andalusië kent milde winters met onregelmatige neerslag.

Tijdsverschil

In de Andalusië is geen tijdsverschil met Nederland.

Drinkwater

Het water in de Andalusië kun je beter niet drinken dat geldt over heel Spanje, in het water zit veel gloor en daardoor krijg je buikpijn. Je kunt beter flessen mineraal water kopen die kun je bijna overal voor weinig geld. Als je zeker nergens last van wilt krijgen kun je beter ook geen ijsblokjes in je drinken laten doen want de meeste mensen maken dat van gewoon kraanwater.

.

Ligging

De Andalusië ligt in het zuiden van Spanje aan de Middelandse Zee. ook grenst de Andalusië tegen portugal aan.

De hoofdstad van de Andalusië is Sevilla.

Costa del Sol is de bekendste Costa van de Andalusië.

.


Vervoer

De Andalusië is fijn te bereiken, omdat de Andalusië 3 aanvlieghavens heeft Malaga, Almeria en Jerez. De vluchttijd is ongeveer 3 uur.

openbaar vervoer is er goed de meeste bus maatschappijen hebben een eigen site daar kun je kijken welke lijn je moet hebben en de tijd. je kunt de bus kaartjes ter plekken kopen, in de bus of bij het station van de bus maatschappij.

In de Andalusië rijden ze rechts aan de weg en er is een groot wegennetwerk.

De taxi is in Andalusië ook goed te doen. De taxi is betaalbaar en er rijden er genoeg van rond.

Een auto huren dat kan er zijn verschillende huur maatschappijen die kun je vinden in de meeste plaatsen van Andalusië, het zijn gewoon winkels waar je binnen kunt lopen en je rijbewijs kan laten zien en dan kun je gewoon een auto huren. Al de maatschappijen hebben een minimale leeftijd om een auto te kunnen huren, de leeftijd die kan je vragen aan de maatschappijen


.
hallo allemaal!

Over een maand ga ik 6 dagen op vakantie naar de Andalusië dus hou mijn Blog goed in de gaten. want ik ga ervoor zorgen dat ik jullie veel informatie kan vertellen over mijn reis door Andalusië.

Liefs, Marcha